Елвен БГ

Развиване качествата на ума

Кога:
21 януари 2019 / 17:00 – 18:00
2019-01-21T17:00:00+02:00
2019-01-21T18:00:00+02:00
Къде:
Работилница ЕлвенА - ж.к. Гео Милев 113Г
1113 Гео Милев
София

https://goo.gl/maps/pSzSQcMQ7rk
Цена:
360 лева на семейство
Контакт:
0884565978
Лектори:

« Обратно в събитияРезервирай място

Любов Миронова създава програмата за развиване качествата на ума „Виолетовата жаба“ с упражнения за концентрация на вниманието, усилване на паметта, координация, баланс на ляво и дясно полукълбо за деца от 6 до 10 години и техните родители през 2007 година.

Част от нея е публикувана в книгата “Устойчив модел за образование и хармония с децата” и се прилага успешно от родители и учители.

През 2019 година в третия понеделник на всеки месец започва воденият от нея 5-дневен курс „Развиване качествата на ума“ за деца от 6 до 12 години, придружени от техните родители.

Концентрация на вниманието, работа с детайли, наблюдение, довършване на започнатото, усещане за ред и организиране.
Ако гореизброеното ви се удава с лекота ще се наслаждавате, ако ви стряска ще се научите да го правите естествено.
Чрез конструиране с различни материали и конструктори, навлизаме в детайлите на съоръжението, което изработваме и създаваме критерии за различаването му. Теми на строежите ни са нетрадиционни съоръжения, като например водни кули. Наблюдаваме дишането. Използваме игри за подреждане и сортиране. Упражнения за концентрация на вниманието. Изразяване с точни думи. Наблюдаваме привидно еднакви обекти и рисунки и търсим разликите между тях. Правим скицирани вътрешни дизайни на помещения с различна функционалност, като се опитваме да отбележим всички необходими на потребителите им елементи.

И едно видео по темата

 

ПРОГРАМАТА Е ПОДХОДЯЩА ЗА:

  • За деца от 6 да 106 години
  • Семейства търсещи хармония и разбирателство с децата си

ЦЕЛИ НА ТЕЗИ КУРСОВЕ СА И:

  • Среда за осъзнато съпреживяване на родител и дете
  • Комуникация родител дете
  • Възможност за възрастните с и без деца от всяко поколение "легално" да поиграят и да се разтоварят

МЕТОД:

  • Внимателно подбрани игри, в които участниците докато се забавляват развиват качествата на ума си

ЗАЩО "ВИОЛЕТОВА" И ЗАЩО "ЖАБА"?

  • Цветът й е свързан с децата наречени "индиго"
  • Връзката с жаба е трансформацията. Ние преносно от попови лъжички се превръщаме в жаби и само добавяйки приемане и любов ставаме принцове и принцеси. Не е за пренебрегване и че жабата е животно, което живее под водата, под земята, на земята, по дърветата и лети

КАКВИ СА НАШИТЕ ОБУЧЕНИЯ?

Важните неща по темата събрани, подредени, кратко и ясно. Качество и простота. Да може да се приложи
Използваме и казуси, работа в малки групи, дискусии, споделяне
Сертифицирани сме по ISO 9001:2015 за организиране и провеждане на обучения

ОБУЧАВАЩ
Любов Миронова повече от 10 години обучава родители и учители в цялата страна. Онлайн могат да се намерят множество нейни книги, статии, лекции и участия в предавания за съвременните деца и родителството по значим начин.

Магистър предучилищна педагогика. Магистър начална педагогика. Учителска правоспособност по икономика. Завършила курсове по Монтесори педагогика, Валдорфска педагогика и Сугестопедия. Води одобрени от МОН курсове за учители.

 

ИСТОРИЯ
На 1 ноември 2008г. ден, в които келтите са празнували Първият ден от Новата година - празника Самхейн, в които католиците празнуват Вси светии - ден за прослава на всички християнски светци и мъченици, в които ние българите празнуваме Деня на народните будители и почитаме паметта на българските просветни дейци и революционери, ние празнувахме официалното началото на програмата "Виолетовата жаба".

 

ЗАЩО?
Голяма част от травмите ни са получени в детството. По-голямата част от тях, не са от лошотия, а просто от невежество на родителите ни. Това, което може да направим за нашите собствени деца е да се постараем повече. Да сме съзнателни родители.

Ако желаете да получавате веднъж в месеца писмо с програмата ни можете да се абонирате тук: http://elven.bg/maillist/