Любов Миронова

Любов Миронова е сред визионерите за промяната на образователната система в България.

Завършва Националната природо-математическа гимназия, УНСС и СУ. Има над 25 години успешна кариера на счетоводител, финансов контролер, CEO и предприемач. Била е хоноруван преподавател „Човешки ресурси“ в УАСГ. От 2008 година досега e собственик на компания за бизнес тренинги. Обучава водещи в страната мениджърски екипи на корпорации, банки, компании и организации. Има световна експертиза в областта на личната ефективност. 

В момента е управител на Елвен БГ ООД и на Фондация Родители Учители Деца.

Оттук са познанията ѝ в областта на личностното развитие, трансфромацията на характера, коригиране на проблемно поведение, комуникация, роли и т.н.

 

Паралелно с това Любов Миронова повече от 10 години помага на родители и учители да създават най-добри условия за хармоничното развитие на децата около тях. Магистър предучилищна педагогика. Магистър начална педагогика. Дипломиран учител по икономика. Завършила курсове по Монтесори педагогика, Валдорфска педагогика и Сугестопедия. Била е хоноруван преподавател в Националния институт за обучение на директори в областта на образованието. В момента води одобрени от МОН курсове за повишаване квалификацията на учители, също така училище за родители и годишен курс по Добродетели за деца.

Онлайн могат да се намерят множество нейни книги, статии, лекции и участия в предавания за съвременните деца и родителството по значим начин.

2007 година създава програма за развитие качествата на ума, известна под името  „Виолетовата жаба“ и център за работа с деца.

2014 и 2015 година води училище за родители с името „Готини родители“

2015 година организира „Форум Хармония с децата“, на който се представя разликата между Валдорфска педагогика, Слънчева педагогика, Озарена педагогика, Монтесори педагогика, Демократично образование и др.

2015 година адаптира за българските деца програма за възпитание в добродетели известна под името „Озарени добродетели“, съдържаща 38 урока за основните човешки ценности. Написва текст и музика на над 30 песни към тези уроци, заедно с Камелия Данкова.

Автор на книгата „Устойчив модел за образование и хармония с децата“. Сред любимите на децата съвременни автори на детска литература.

Любов е сред любимите съвременни автори на детска литература. Поредицата ѝ „Бонбончо“ се четат в над 75 страни. Също така е автор и на книгата „Устойчив модел за образование и хармония с децата„, подходяща за родители и учители, които търсят нови инструменти и гледни точки към темата за образованието и хармонията с децата. Всички издадени нейни книги може да намерите тук

Оттук са познанията ѝ в областта на детското развитие.

 

Преподавала е успешно в държавна детска градина, на деца от 6 до 12 годишна възраст, в гимназия, на студенти и на възрастни.

Отгледала един син.

Оттук са наблюденията ѝ и познанията ѝ как различните семена посяти в детството поникват във възрастния. Кои качества ти помагат да свършиш една работа и кои качества ти пречат. Кога и как се формират тези качества. Как се формира личността или т.нар. приложно човекознание.

Сега в работилница ЕлвенА произвежда собственоръчно професионални учебни материали от дърво и изящни настолни игри.

Добър фотограф. Контрибутор на Shutter stock. Страстен пътешественик. Посетила е над 47 държави.